Rákóczi-étlap és nyereményjáték
2018. október 08.
Játékszabály.
Recept: Dióval és mézzel töltött sült alma
Kép forrása: freepik.com
Hozzávalók:
-
1-2 alma
-
1tk apróra vágott/tört dió
-
1tk erdei méz
-
aszalt szilva
-
fahéj
Elkészítés:
Sütőt 200 °C-ra melegítem. A diót késsel apróra vágom, és ráöntök annyi mézet hogy bevonja a diót. Fahéjjal megszórom. Fejenként 1 almát kiválasztok, lehetőleg olyat ami biztosan áll a lábán. Az alma szárát egy pici résszel együtt kivágom, oly módon, hogy később visszahelyezhessem (mint egy kis sapka). Pici krátert vájok az almába és beletöltöm a mézes diót. Ha van hely pici csíkokra vágott aszalt szilvát is nyomkodok bele. Bezárom a korábban levágott darabkával. Az almákat pici olajjal megkent sütőpapírra helyezem, és 30 percig sütöm.
Jó étvágyat!