Rákóczi-étlap és nyereményjáték

2018. október 13.
 

 

Játékszabály.

 

Recept: Almás káposztasaláta + két öntet

Kép forrása: http://eteltcsakokosan.hu/2016/09/19/almas-kaposztasalata-ket-ontet 
 
 
Hozzávalók:

Saláta

Mézes öntet

 
Joghurtos öntet

Elkészítés:

Az almákat mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk ki a magházukat. Vágjuk fel vékony csíkokra és tegyük egy tálba, majd öntsük le citromlével, hogy ne barnuljanak meg a szeletek. Tisztítsuk meg a lilahagymát és szedjük le a káposzta felső leveleit, mossuk meg és csíkozzuk fel mindet vékonyan.
Mézes öntet: Kis tálban keverjük össze a salátaöntet hozzávalóit: méz, mustár, almaecet, só és bors, valamint annyi olaj, hogy majd a salátára mindenhova jusson, de ne áztassa el.
Joghurtos öntet: Kis tálban keverjük össze a salátaöntet hozzávalóit: joghurt, méz, frissen őrölt bors, valamint reszeljük bele a gyömbért és alaposan keverjük el.
Egy nagy tálba tegyük bele a káposztát, a hagymát és az almaszeleteket, amikről előzőleg leöntjük a citromlevet. Az öntetet oszlassuk el a salátán, jól keverjük össze két kanállal.

Jó étvágyat!