Rákóczi-étlap és nyereményjáték
2018. október 13.
Játékszabály.
Recept: Almás káposztasaláta + két öntet
Kép forrása: http://eteltcsakokosan.hu/2016/09/19/almas-kaposztasalata-ket-ontet
Hozzávalók:
Saláta
-
1 kis fej káposzta
-
3 közepes alma
-
1 fej lilahagyma
Mézes öntet
-
2 ek méz
-
1-2 ek mustár
-
1 ek ecet (almaecet a legjobb)
-
olaj
-
só, bors
Joghurtos öntet
-
1 pohár joghurt
-
körömnyi friss gyömbér
-
1 ek méz
-
bors
Elkészítés:
Az almákat mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk ki a magházukat. Vágjuk fel vékony csíkokra és tegyük egy tálba, majd öntsük le citromlével, hogy ne barnuljanak meg a szeletek. Tisztítsuk meg a lilahagymát és szedjük le a káposzta felső leveleit, mossuk meg és csíkozzuk fel mindet vékonyan.
Mézes öntet: Kis tálban keverjük össze a salátaöntet hozzávalóit: méz, mustár, almaecet, só és bors, valamint annyi olaj, hogy majd a salátára mindenhova jusson, de ne áztassa el.
Joghurtos öntet: Kis tálban keverjük össze a salátaöntet hozzávalóit: joghurt, méz, frissen őrölt bors, valamint reszeljük bele a gyömbért és alaposan keverjük el.
Egy nagy tálba tegyük bele a káposztát, a hagymát és az almaszeleteket, amikről előzőleg leöntjük a citromlevet. Az öntetet oszlassuk el a salátán, jól keverjük össze két kanállal.
Jó étvágyat!