Rákóczi-étlap és nyereményjáték
2018. november 19.
Játékszabály.
Recept: Csipkebogyós almatea
Kép forrása: https://www.nosalty.hu
Hozzávalók:
-
8 kis db alma (két marék szárított almakarika)
-
8 cm gyömbér (kb. hüvelykujj nagyságú)
-
borsmentalevél ízlés szerint
-
citromfű ízlés szerint
-
3 l víz
-
2 ek kamillavirág
-
1 marék csipkebogyó
-
11 ek cukor
-
1 db citrom
Elkészítés:
-
A csipkebogyót éjszakára kb negyed liter hideg vízbe áztatjuk, letakarva.
-
Másnap a gyömbért apró darabokra vágjuk, és az almaszeletekkel, kamillával együtt egy nagy edénybe dobjuk.
-
Kb. 2,5 liter felforralt vízzel nyakon öntjük az edénybe dobált hozzávalókat. Beletesszük a cukrot, összekeverjük. Mehet bele egy citrom leve (aki szereti citromosabban, tehet bele többet is). Ezután következnek a mentalevelek és a citromfű levelei, amiket kicsit bevágunk előtte. Letakarva megvárjuk, míg lehűl.
-
Miután kihűlt, leszűrjük és hozzáöntjük a szintén leszűrt csipkebogyó levét. Később enyhén melegítve fogyasztható (csak óvatosan, a csipkebogyót nem szabad forrázni, mert elvész a C-vitamin tartalma)
Jó étvágyat!