Rákóczi-étlap és nyereményjáték

2018. november 19.

 

Játékszabály.

 

Recept: Csipkebogyós almatea

Kép forrása: https://www.nosalty.hu
 
Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A csipkebogyót éjszakára kb negyed liter hideg vízbe áztatjuk, letakarva.
  2. Másnap a gyömbért apró darabokra vágjuk, és az almaszeletekkel, kamillával együtt egy nagy edénybe dobjuk.
  3. Kb. 2,5 liter felforralt vízzel nyakon öntjük az edénybe dobált hozzávalókat. Beletesszük a cukrot, összekeverjük. Mehet bele egy citrom leve (aki szereti citromosabban, tehet bele többet is). Ezután következnek a mentalevelek és a citromfű levelei, amiket kicsit bevágunk előtte. Letakarva megvárjuk, míg lehűl.
  4. Miután kihűlt, leszűrjük és hozzáöntjük a szintén leszűrt csipkebogyó levét. Később enyhén melegítve fogyasztható (csak óvatosan, a csipkebogyót nem szabad forrázni, mert elvész a C-vitamin tartalma)

Jó étvágyat!