Rákóczi-étlap és nyereményjáték
2018. december 04.
Játékszabály.
Recept: Színes őszi leves
Kép forrása: https://www.nosalty.hu/recept/szines-oszi-leves
Hozzávalók:
-
10 dkg kolozsvári szalonna
-
1 közepes db vöröshagyma (felszelve)
-
1 közepes szár halványító zeller (vékonyra szeletelve)
-
10 dkg gomba (szeletelve)
-
50 dkg sütőtök (megpucolva, kockára vágva)
-
40 dkg konzerv paradicsom (hámozott, kockázott)
-
1 gerezd fokhagyma (finomra vágva)
-
1 dkg sűrített paradicsom (1 ek)
-
1 szál rozmaring (vagy 1 tk szárított)
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál fekete bors
-
30 dkg fejtett bab (előfőzött szárazbab)
-
1.25 l víz (kb.)
Elkészítés:
-
A csíkokra vágott szalonnát kezdjük sütni egy nagy fazékban. Amikor már van egy kis zsír alatta, dobjuk rá a hagymát, zellert, meg a gombát. Kevergessük, amíg a zöldségek kezdenek kicsit színt kapni, kb 6-8 perc.
-
Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, öntsük fel vízzel, kb. 1-1,5 l. Forraljuk fel, majd kis lángon, lefedve addig főzzük, amíg a tök megpuhul.
Jó étvágyat!