Rákóczi-étlap és nyereményjáték
2019. január 14.
Játékszabály.
Recept: Sóskafőzelék
Kép forrása: https://www.nosalty.hu/recept/soskafozelek-tejjel
Hozzávalók 4 személyre:
-
1 kg friss sóska
-
4 ek napraforgó olaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
0.5 l tej
-
só ízlés szerint
-
3 ek cukor
Elkészítés:
-
A sóskát alaposan átmossuk, a szárát (nem csak ami a levélen túllóg!) eltávolítjuk. Jól lecsepegtetjük.
-
Az olajat megforrósítjuk, rádobjuk a sóskát, és addig fonnyasztjuk, míg a leve nagyjából elfő.
-
Megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, a tej felével felengedjük és csomómentesre keverjük.
-
Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, felfőzzük, és kis lángon kevergetve pár perc alatt besűrítjük úgy, hogy kis adagokban annyi tejet adunk hozzá, míg a kívánt állagot el nem éri.
-
4-5 szem sós vízben főtt krumplival, és személyenként 1-2 főtt tojással tálaljuk.
Jó étvágyat!