Rákóczi-étlap és nyereményjáték
2019. január 21.
Játékszabály.
Recept: Korhelyleves
Kép forrása: http://www.mindmegette.hu/korhelyleves.recept
Hozzávalók:
-
20 dkg csülök (füstölt)
-
3 gerezd fokhagyma
-
egy kevés csombor (borsikafű)
-
2-3 db babérlevél
-
1 fej vöröshagyma
-
50 dkg savanyú káposzta
-
2 db sárgarépa
-
2 db petrezselyemgyökér
-
1 szál kolbász (füstölt)
-
3 ek tejföl (+ a tálaláshoz)
-
1 ek liszt
-
pirospaprika (őrölt)
-
só
-
őrölt bors
Elkészítés:
-
A csülköt, a hagymát, az áttört fokhagymát, a csombort és a babérlevelet egy lábasba tesszük.
-
A hagymát csíkokra vágjuk. A savanyú káposztát egyszer átvágjuk, hogy ne legyenek hosszúak a szálai (ha túl savanyú, kicsit átöblítjük). Ezeket is hozzáadjuk a csülökhöz.
-
Egy órán át főzzük, majd beletesszük a karikázott vagy hasábra vágott zöldségeket. Rövid idő után hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt is. A főzőléből egy keveset kiveszünk, és a tejföllel és a liszttel csomómentesre keverjük, majd behabarjuk vele a levest. Megszórjuk a levest pirospaprikával, enyhén megsózzuk, megborsozzuk. Ha a hús és a zöldségek megpuhultak, tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat!