Rákóczi-étlap és nyereményjáték

2019. március 05.

 

Játékszabály.

 

Recept: Túrógombóc

Kép forrása: http://www.nosalty.hu/
 
Hozzávalók / 4 adag:
 
A gombóchoz
A tálaláshoz

Elkészítés:

  1. A túrót, a tojást, a búzadarát, a cukrot és a sót egy tálban jól összedolgozzuk. (Lényeg, hogy ne legyenek benne nagyobb túródarabok. A legjobb, ha előzetesen szitán áttörjük a túrót.)
  2. 2 órára a hűtőbe tesszük. Addig kevés olajon, lassú tűzön megpirítjuk a zsemlemorzsát.
  3. Kezünkkel gombócokat formálunk a masszából és sós, forró vízben megfőzzük (kb. 10 perc alatt).
  4. Ha megfőtt kiszedjük, és a prézliben megforgatjuk.
  5. Tejföllel és porcukorral tálaljuk.

Jó étvágyat!