Rákóczi-étlap és nyereményjáték
2019. március 05.
Játékszabály.
Recept: Túrógombóc
Kép forrása: http://www.nosalty.hu/
Hozzávalók / 4 adag:
A gombóchoz
-
50 dkg tehéntúró
-
2 db tojás
-
5 púpozott ek búzadara
-
1 csipet só
-
1 csapott ek cukor
-
20 dkg zsemlemorzsa
-
2,5 ek napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
175 g tejföl
-
4 evőkanál porcukor
Elkészítés:
-
A túrót, a tojást, a búzadarát, a cukrot és a sót egy tálban jól összedolgozzuk. (Lényeg, hogy ne legyenek benne nagyobb túródarabok. A legjobb, ha előzetesen szitán áttörjük a túrót.)
-
2 órára a hűtőbe tesszük. Addig kevés olajon, lassú tűzön megpirítjuk a zsemlemorzsát.
-
Kezünkkel gombócokat formálunk a masszából és sós, forró vízben megfőzzük (kb. 10 perc alatt).
-
Ha megfőtt kiszedjük, és a prézliben megforgatjuk.
-
Tejföllel és porcukorral tálaljuk.
Jó étvágyat!