Rákóczi-étlap és nyereményjáték
2019. március 19.
Játékszabály.
Recept: Medvehagymás pogácsa
Kép forrása: http://www.mindmegette.hu
Hozzávalók:
-
A gombóchoz
-
50 dkg liszt
-
1 csokor medvehagyma
-
2 db tojás sárgája
-
1 dl tejföl
-
25 dkg margarin
-
3 dkg élesztő
-
1 dl tej
-
1 dkg cukor
-
só
-
1 db tojás a kenéshez
-
A tálaláshoz
Elkészítés:
-
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a kovászt és a többi hozzávalót. Félkemény tésztává dolgozzuk ki, amit fél órát pihentetünk.
-
A medvehagymát megmossuk, jól lecsepegtetjük, vastag szárakat kivesszük, a többit vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a medvehagyma felét, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset. Nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe, majd egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük.
-
Ezután ismét kinyújtjuk, és megszórjuk a maradék medvehagymával, és az előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét megrácsozzuk, és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle.
-
Tojással megkenjük, sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, majd még 10 perc pihentetés után, 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt kisütjük.
Jó étvágyat!