Rákóczi-étlap és nyereményjáték

2019. március 19.

 

Játékszabály.

 

Recept: Medvehagymás pogácsa

Kép forrása: http://www.mindmegette.hu
 
Hozzávalók:
  • A gombóchoz
  • 50 dkg liszt 
  • 1 csokor medvehagyma 
  • 2 db tojás sárgája 
  • 1 dl tejföl 
  • 25 dkg margarin 
  • 3 dkg élesztő 
  • 1 dl tej 
  • 1 dkg cukor 
  • só 
  • 1 db tojás a kenéshez
  • A tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a kovászt és a többi hozzávalót. Félkemény tésztává dolgozzuk ki, amit fél órát pihentetünk.
  2. A medvehagymát  megmossuk, jól lecsepegtetjük, vastag szárakat kivesszük, a többit vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a medvehagyma felét, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset. Nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe, majd egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük.
  3. Ezután ismét kinyújtjuk, és megszórjuk a maradék medvehagymával, és az előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét megrácsozzuk, és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle.
  4. Tojással megkenjük, sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, majd még 10 perc pihentetés után, 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt kisütjük.

Jó étvágyat!