Rákóczi-étlap és nyereményjáték
2019. április 17.
Játékszabály.
Recept: Baconba tekert spárga spárgás pennével
Kép forrása: https://www.nosalty.hu
Hozzávalók:
-
1 csomag zöldspárga
-
15 dkg bacon
-
2 dl főzőtejszín
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
50 dkg penne
Elkészítés:A spárgát megtisztítjuk, megpucoljuk.
-
A legszebbeket félrerakjuk, sóval-borssal bedörzsöljük, baconbe csavarjuk, olívaolajban serpenyőben kisütjük.
-
A többi spárgát 1cm-es darabokra vágjuk, a csíkokra vágott baconnel együtt megpirítjuk.
-
5-10 perc pirítás után hozzáadjuk a főzőtejszínt, sóval, borssal ízesítjük. Addig főzzük, amíg a spárga puha nem lesz, de ne addig, hogy szétfőjjön!
-
A pennét megfőzzük, és a szószt erre szedjük.
Jó étvágyat!