Rákóczi-étlap és nyereményjáték

2019. április 17.

 

Játékszabály.

 

Recept: Baconba tekert spárga spárgás pennével

Kép forrása: https://www.nosalty.hu
 
Hozzávalók:
  • 1 csomag zöldspárga
  • 15 dkg bacon
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 50 dkg penne

Elkészítés:A spárgát megtisztítjuk, megpucoljuk.

  1. A legszebbeket félrerakjuk, sóval-borssal bedörzsöljük, baconbe csavarjuk, olívaolajban serpenyőben kisütjük.
  2. A többi spárgát 1cm-es darabokra vágjuk, a csíkokra vágott baconnel együtt megpirítjuk.
  3. 5-10 perc pirítás után hozzáadjuk a főzőtejszínt, sóval, borssal ízesítjük. Addig főzzük, amíg a spárga puha nem lesz, de ne addig, hogy szétfőjjön!
  4. A pennét megfőzzük, és a szószt erre szedjük.

Jó étvágyat!