Rákóczi-étlap és nyereményjáték
2019. május 20.
Játékszabály.
Recept: Krémes zöldborsófőzelék
Kép forrása: https://www.nosalty.hu
Hozzávalók / 4 adag:
-
0,5 kg zöldborsó
-
0,5 csokor petrezselyem
-
2 evőkanál finomliszt
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 teáskanál cukor
-
4 dl tej
Elkészítés:
-
A zöldborsót átmossuk, ha frisset használunk, akkor kifejtjük.
-
Nagyon kevés vízzel feltesszük párolni, ízesítjük, és aprított petrezselymet is adunk hozzá.
-
Ha megpuhult, és a víz is elpárolgott alóla, rászórunk kb. 2 evőkanálnyi lisztet, és nagyon gyorsan összekeverjük, majd felöntjük kevés tejjel, hogy feloldódjon benne a liszt.
-
Annyi tejet öntünk innentől fokozatosan hozzá, míg el nem érjük a kívánt állagot.
-
Forraljuk 1-2 percig a tej hozzáadásától.
Jó étvágyat!