Rákóczi-étlap és nyereményjáték

2019. május 20.

 

Játékszabály.

 

Recept: Krémes zöldborsófőzelék

Kép forrása: https://www.nosalty.hu
 
Hozzávalók / 4 adag:
  • 0,5 kg zöldborsó
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál finomliszt
  • ételízesítő ízlés szerint
  • 1 teáskanál cukor
  • 4 dl tej

Elkészítés:

  1. A zöldborsót átmossuk, ha frisset használunk, akkor kifejtjük.
  2. Nagyon kevés vízzel feltesszük párolni, ízesítjük, és aprított petrezselymet is adunk hozzá.
  3. Ha megpuhult, és a víz is elpárolgott alóla, rászórunk kb. 2 evőkanálnyi lisztet, és nagyon gyorsan összekeverjük, majd felöntjük kevés tejjel, hogy feloldódjon benne a liszt.
  4. Annyi tejet öntünk innentől fokozatosan hozzá, míg el nem érjük a kívánt állagot.
  5. Forraljuk 1-2 percig a tej hozzáadásától.

Jó étvágyat!