A szilva fogyasztása
FRISSEN
ASZALT GYÜMÖLCSKÉNT (finom téli csemege)
LEKVÁRKÉNT
LEVESEK, MÁRTÁSOK, SÜTEMÉNYEK
Egy fincsi recept: Aszalt szilvával töltött csirkemell
Hozzávalók (2 személyre)
Recept
A csirkemell szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk fél órán át. Szeletenként 2-3 aszalt szilvával megtöltjük, feltekerjük a husit szorosan.
Utána panírozzuk be a tekercseket. Lisztbe forgassuk, majd felvert tojásba és végül zsemlemorzsába.
Bő, forró olajban, forgatva süssük arany barnára őket. Köretként rizst, salátát, burgonyapürét ajánlok.
Még több tudnivaló a szilváról
Minden idők legjobb emésztésserkentője
A rostszegény táplálkozás, a félkész ételek fogyasztása, a mozgásszegény életmód vagy terhesség következtében gyakori problémaként merül fel a székrekedés. Ha az emésztésed lelassult, érdemes kipróbálnod minden idők legjobb természetes emésztésserkentő gyümölcsét.
Magas rosttartalom
A szilva emésztésserkentő tulajdonságát egyrészt magas rosttartalmának köszönheti. A gyümölcs mind oldható, mind nem oldható rostban bővelkedik. A benne található rostok növelik a széklet mennyiségét, megkönnyítik annak távozását a szervezetből.A szilvában található szorbitol egy természetes cukor, mely a bélben vizet köt meg. Ennek köszönhetően serkenti az emésztést.
Nagy Márta