Rákóczi Étlap és nyereményjáték

2016. november 07.

 

Játékszabály.


Az uborka nem csupán a szem alatti táskák eltüntetésében segít, élettani hatásai ennél sokkal jelentősebek. Kiváló lúgosító, és gyulladásgátló, serkenti az emésztést, javítja a veseműködést, valamint a rák megelőzésében is hasznát vehetjük. Legjobb nyersen és hámozatlanul fogyasztani, hiszen az uborkára is igaz a régi bölcsességet: a héjában –is– van a vitamin! Káliumban gazdag, gyorsítja a méregtelenítést, szíverősítő. Ajánlott egész évben fogyasztanod akár nyersen, akár salátaként.

Recept: Uborka saláta

Könnyű elkészíteni!


Hozzávalók


Elkészítése



Az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk és kevés sóval megszórjuk majd fél órát állni hagyjuk. Közben elkészítjük a salátalét (egy tálban a vízzel összekeverjük a hozzávalókat, és beletesszük az apróra vágott (préselt) fokhagymát). Amikor ez elkészült, kinyomkodjuk kézzel az uborkát és belerakjuk a salátalébe. Apríthatunk rá petrezselymet és megszórhatjuk pici őrölt pirospaprikával a tetejét. (A legyalult uborkára kapros joghurtos öntetet is készíthetünk.)
A természetes házi arcpakolások vitaminnal töltik fel az arcbőrödet és megújítják a felső hámréteget. Készítsetek uborkamaszkot.



Nagy Márta