Rákóczi Étlap és nyereményjáték
2016. november 26.
Játékszabály.
Recept: Sütőben sült, zöldborsós fasírt
Hozzávalók /15-16 db/
-
500 g darált sertés hús
-
250 g mirelit zöldborsó
-
3 egész tojás
-
1 fej vörös hagyma apróra vágva
-
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
-
5 ek. zsemlemorzsa
-
nagy csokor petrezselyem, felaprítva (én most mirelitet használtam)
-
frissen őrölt bors
-
frissen őrölt szerecsendió
-
só
Sütéshez:
-
3 ek zsemle morzsa
-
3 ek olíva olaj
-
A mirelit zöldborsót és a petrezselymet este kivettem a mélyhűtőből, így reggelre szépen kiolvadt.
-
Az összes hozzávalót egy tálba teszem és alaposan összekeverem.
-
A tepsit enyhén beolajozom, és egy tálba teszek kb. 3 evőkanálnyi zsemlemorzsát, ebbe fogom majd beleforgatni a fasírtokat.
-
Enyhén vizes kézzel megformázom a fasírtot, majd beleforgatom a zsemlemorzsába és szépen egymás mellé helyezem őket a tepsibe. Másik lehetőség: forró olajba kisütni.
-
Ha mind készen van, akkor egy ecset segítségével, vékonyan lekenem őket olajjal.
-
200 fokos légkeveréses sütőben 30 perc alatt készre sütőm.
-
Párolt rizzsel vagy krumpli pürével igazán finom ebéd. A fasírtok hidegen is finomak.
Nagy Márta