Rákóczi Étlap és nyereményjáték

2017. január 03.

 

Játékszabály.


Recept: Retek-jégcsap retek saláta


Hozzávalók
Retek szeletelve, só, cukor, citromlé, olajbogyó és olaj szükséges. Kiegészíthetjük más zöldségekkel pl.jégsaláta.


Elkészítés
A megtisztított retket apróra reszeljük, besózzuk és lefedve 1 órán keresztül állni hagyjuk. Ekkor ízlés szerint cukrot, citromlét keverünk hozzá és meglocsoljuk kevés olajjal. Végül olajbogyóval körberakva tálaljuk.


Reteksaláta majonézzel

Úgy készül, mint az előző egyszerű reteksaláta, annyi különbséggel, hogy olaj helyett tejfölös majonézzel öntjük le.
Serkenti az emésztést, erősíti a szervezet védekezőképességét a betegségekkel szemben, ami télen, mikor szezonja van, kifejezetten szükséges. Salátákba, levesekhez, hidegtálakhoz remekül használható alapanyag, legegészségesebb nyersen fogyasztani.


Nagy Márta