Rákóczi Étlap és nyereményjáték

2017. január 23.

 

Játékszabály.


Recept: Snidlinges tojáskrém (4 db tojásból)

Erős aromájú fűszernövény. Főzni nem szabad, közvetlenül tálalás előtt adjuk az ételhez. Nemcsak ízesíti az ételt, de díszít is, ráadásul nagyon jó étvágygerjesztő és gyomorerősítő.
Főleg a krumplit, babot, borsót, a húsleveseket, salátákat, sülteket, tojásételeket, szendvicseket, a túrót és a lágy sajtokat, valamint halételeket és mártásokat ízesítenek vele.



Elkészítése

A tojásokat megfőzzük, ha kész, kettévágjuk őket.
A sárgájukat kivesszük, villával összenyomkodjuk. Ehhez adjuk a 2 evőkanál mustárt, 4 evőkanál majonézt, 2 evőkanál puha margarint, sót, borsot és pirospaprikát. A tojások fehér részét finom fogú reszelőn lereszeljük és hozzákeverjük.  Legvégül az apróra vágott snidlinget tesszük bele.
 


Nagy Márta