Rákóczi Étlap és nyereményjáték
2017. április 03.
A márciusi Rákóczi étlaphoz kapcsolódó játékunk nyertesei, akiknek szívből gratulálunk:
-
Tóth Lina 1/c
-
Kanalas Barbara 3 /d
-
Filep Fruzsina 2/a
-
Újfalusi Zétény 4/b
-
Musti Adrien 3/d
Játékszabály.
Recept: Újhagymás tejszínes tészta csirkemellel
Hozzávalók (3 személyre):
-
300 g százaztészta
-
300 g csirkemell filé
-
só, bors, kakukkfű
-
2 dl tejszín (30%-os, nem főző!)
-
125 g mascarpone krémsajt
-
8 szál újhagyma, felkarikázva
-
2 gerezd fokhagyma, reszelve
-
1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
-
1/2 csokor snidling, finomra aprítva
-
frissen facsart citromlé
Elkészítés:
-
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárított kakukkfűvel.
-
Egy serpenyőben közepes lángon kevés olívaolajat hevítünk, majd aranyszínűre sütjük a csirkemelleket. Vigyázzunk, ne süssük túl, oldalanként bőven elég néhány perc. A serpenyőből kivéve tányérra tesszük, kisebb darabokra vágjuk.
-
A serpenyőben maradt olajba dobjuk a felkarikázott újhagymát, valamint a reszelt fokhagymát, néhány perc alatt puhára dinszteljük.
-
Hozzáadjuk a tejszínt és a mascarponét, alaposan kikeverjük. Végül a snidlinget és a petrezselymet is beletesszük. Ízlés szerint sóval ízesítjük.
-
A tésztát lobogó, sós vízben harapható állagúra főzzük, A tésztát 4 evőkanál főzővízzel együtt a szósszal összeforgatjuk. Ekkor tesszük bele az apróra vágott csirkemelleket is. Néhány csepp citromlével ízesíthetjük, ha szükségesnek gondoljuk.
Nagy Márta