Recept: Sóskás tészta
Hozzávalók:
Elkészítése:
A babot 6 percig sós vízben megfőzzük, lehűtjük. A hagymát kis kockákra vágjuk. A fokhagyma gerezdeket szeletekre daraboljuk. A sóskát alaposan megmossuk, a felét darabokra vágjuk. Fokhagymával, 6 evőkanál olívaolajjal, sóval és borssal pürésítjük, turmixoljuk. A sóska másik felét finomra szeleteljük. A tollhegytésztát kétszeres mennyiségű sós vízben kifőzzük. Egy fokhagyma gerezdet, a vöröshagymával, az olívaolajon közepes hőmérsékleten 3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a babot és 2 percig pároljuk vele. A tésztát leszűrjük. A babbal és a pürésített sóskával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a finomra vágott nyers sóskával serpenyőben összepirítjuk.
Nagy Márta