Kedves Játékosok!
Az étlaphoz kapcsolódó gasztronómiai játék utolsó sorsolásához érkeztünk. Május 31-vel a játéknak vége lett.
Köszönjük, hogy velünk játszottatok!
Május hónap sorsolásának eredménye a következő:
Gratulálunk a szerencsés nyerteseknek!
Tudtad?
Tudtad, hogy a zeller egyik jellemző jó tulajdonsága, hogy rendkívül sok szerves nátriumot tartalmaz (55mg%), kálciumot (50mg%), foszfort (60mg%),vasat (0,4%), káliumot (2,35mg%), A-, B1-, B2-, C-, K vitaminokat és nyomelemeket?
Nagyon jó B-vitamin komplex forrás, így segíti a fokozott koncentrációt és stressz oldást. Rendszeresen sportolóknak, testedzőknek energiát és jó kondíciót biztosít.
Recept: Sült zeller (burgonya helyett)
Hozzávalók:
1 db nagyobb zeller
1 evőkanál olaj
Fűszerek:
1. A zellert megpucoljuk és vékony hasábokra vágjuk. Olajjal meglocsoljuk
2. A fűszereket összekeverjük és 1 evőkanálnyit rászórunk. Jól összeforgatjuk.
3. Sütőpapíros tepsire rakjuk és előmelegített sütőben szép ropogósra sütjük.
Nagy Márta