Rákóczi-étlap és nyereményjáték
2018. április 04.
Játékszabály.
Recept: Gombás, sonkás, kapros spagetti
Hozzávalók:
-
30 dkg füstölt sonka
-
30 dkg csiperkegomba
-
1 fej hagyma
-
só
-
bors
-
2 dl tejföl
-
1 kanál liszt
-
1 kicsi marék aprított zöld kapor
Köretnek: 40 dkg spagetti
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát 1 kicsi kanál disznózsíron fonnyasztom, majd beleteszem az apró kockára vágott sonkát, amivel lepirítom. Amikor a sonka megpirult beleteszem a szintén apró kockára vágott gombát. Felengedem kevés vízzel. A gomba is fog vizet ereszteni. Amikor a gomba megpuhult, a tejföl és liszt keverékéből habarást készítek és behabarom a gombás sonkám. Amikor forrni kezd, belerakom az apróra vágott kaprot is. Összeforralom és még forrón tálalom.
Jó étvágyat!