Rákóczi-étlap és nyereményjáték
2018. április 13.
Játékszabály.
Recept: Rakott zöldség tejszínnel és sajttal
Ebben a receptben az a jó, hogy bármilyen alapanyaggal gazdagíthatod, a végeredménynek csak a képzeleted szabhat határt. A következő tejszínes, sajtos változat isteni, próbáld ki te is!
Hozzávalók:
-
30 dkg brokkoli
-
20 dkg sárgarépa
-
20 dkg karfiol
-
20 dkg kelbimbó
-
20 dkg eidami sajt
-
3 dl tejszín
-
3 dkg vaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 kávéskanál ételízesítő
-
só
Elkészítés:
-
A brokkolit, a sárgarépát, a karfiolt és a kelbimbót tisztítsd meg, ha szükség van rá, akkor vágd kisebb darabokra. Forralj vizet egy lábasban, sózd meg alaposan, majd amikor gyöngyözni kezd, szórd bele a zöldségeket. Amikor mindegyik puha, vedd ki és hagyd őket lecsepegni.
-
A tejszínt az ételízesítővel és a felaprított fokhagymával keverd össze. A zöldségek felét egy kivajazott tepsibe szórd bele, és öntsd nyakon a tejszínes mártás felével.Fedd be a megmaradt zöldségekkel, locsold rá a teljes tejszínes szószt - ha kevésnek találod, még adhatsz hozzá -, végül szórd meg a lereszelt sajttal. Előmelegített sütőben pirítsd meg.
Jó étvágyat!