Rákóczi-étlap és nyereményjáték

2018. április 13.

 

Játékszabály.

 

Recept: Rakott zöldség tejszínnel és sajttal

Ebben a receptben az a jó, hogy bármilyen alapanyaggal gazdagíthatod, a végeredménynek csak a képzeleted szabhat határt. A következő tejszínes, sajtos változat isteni, próbáld ki te is!

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A brokkolit, a sárgarépát, a karfiolt és a kelbimbót tisztítsd meg, ha szükség van rá, akkor vágd kisebb darabokra. Forralj vizet egy lábasban, sózd meg alaposan, majd amikor gyöngyözni kezd, szórd bele a zöldségeket. Amikor mindegyik puha, vedd ki és hagyd őket lecsepegni.
  2. A tejszínt az ételízesítővel és a felaprított fokhagymával keverd össze. A zöldségek felét egy kivajazott tepsibe szórd bele, és öntsd nyakon a tejszínes mártás felével.Fedd be a megmaradt zöldségekkel, locsold rá a teljes tejszínes szószt - ha kevésnek találod, még adhatsz hozzá -, végül szórd meg a lereszelt sajttal. Előmelegített sütőben pirítsd meg.

Jó étvágyat!