Rákóczi-étlap és nyereményjáték
2018. április 27.
Játékszabály.
Recept: Csirkemell őzgerincben
Forrás: www.receptneked.hu
Hozzávalók:
-
80 dkg csirkemell
-
20 dkg bacon szalonna
-
15 dkg reszelt sajt
-
só
-
bors
-
petrezselyem ízlés szerint
-
4 evőkanál tejföl
-
3 evőkanál liszt
-
2 tojás
Elkészítés:
-
A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához.
-
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat.
-
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítjuk a formából (megszórjuk reszelt sajttal) a sütőpapíros tepsire és addig pirítjuk, míg a szalonna nem kap egy kis színt és a sajt el nem olvad rajta.
Jó étvágyat!