Rákóczi-étlap és nyereményjáték

2018. április 27.

 

Játékszabály.

 

Recept: Csirkemell őzgerincben

Forrás: www.receptneked.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához.
  2. Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat.
  3. Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítjuk a formából (megszórjuk reszelt sajttal) a sütőpapíros tepsire és addig pirítjuk, míg a szalonna nem kap egy kis színt és a sajt el nem olvad rajta.

Jó étvágyat!