Rákóczi-étlap és nyereményjáték

2018. május 18.

A márciusi és áprilisi Rákóczi-étlaphoz kapcsolódó játékunk nyertesei, akiknek szívből gratulálunk:

 

Játékszabály.

 

Recept: Könnyű, joghurtos saláta friss zöldségekből: ez az öntet jobb, mint a majonézes

Hozzávalók 4 személyre>

Elkészítés:

A retek és az uborka végeit vágd le, mosd meg alaposan, majd vágd fel tetszés szerint azonos nagyságú darabokra, és rakd egy nagyobb tálba. Dobd hozzá az aprított újhagymát. Az öntethez a joghurtot keverd össze az olívaolajjal, a kaporral, a pépesített fokhagymával, ízlés szerinti sóval és borssal. Öntsd a zöldségekre, forgasd össze, és tedd a hűtőbe legalább két-három órára.

Ez a tavaszi saláta igazi vitaminbomba. Az uborka és a retek mellé bármilyen más zöldséget rakhatsz, amit otthon fellelsz. Tökéletes kísérője lehet a szaftosabb húsoknak, a grillételeknek, sőt, önmagában, hidegen is kitűnő vacsora. Mindenképpen előre készítsd el, hogy az ízek jól összeérjenek.

Jó étvágyat!