Rákóczi étlap

2016. szeptember 16.

 

Mákos süti - nagyon mákosan szeretem :)

Hozzávalók
• 2 tojás,
• 2 dl tejföl,
• 30 dkg cukor,
• 15 dkg finom liszt, lehet rozslisztet is keverni bele
• 7 dkg margarin,
• 15 dkg darált mák,
• 1 csomag vaníliás cukor,
• egy fél citrom reszelt héja,
• 10 dkg mazsola,
• 10 dkg dió,
• késhegynyi sütőpor;
• a tepsi kikenéséhez zsír és
• liszt
Habosra keverjük a cukrot az egész tojásokkal meg a sütőporral, és tovább keverjük a tejföl¬lel. Beleadjuk az olvasztott margarint, a lisz¬tet, a darált mákot, a reszelt citromhéjat, a va¬níliás cukrot, végül a durvára vágott diót meg a mazsolát.

Tepsiben és tortaformában is süthető. Ebben a sütiben lehet variálni, mert ha diónk épp nincs otthon, tehetünk több mákot vagy mazsolát. Aszalt gyümölcsökkel is dúsíthatjuk. Pl. áfonya, banánkarika, szilva kisebb darabokra vágva.

Jó étvágyat hozzá!
 

Nagy Márta