Rákóczi Étlap
2016. szeptember 30.
A sárgarépa felhasználása nagyon széleskörű, fogyaszthatjuk nyersen salátába, ivóléként. Sőt finom illatos süti is készülhet belőle. Ha nincs otthon húsféle, de répa van burgonyapürével és salátával tálalható a répafasírt. Máris elkészült a finom és olcsó vacsora.
Íme néhány ötlet a felhasználáshoz:
sárgarépa ivólé
saláták díszítése
Receptek
SÁRGARÉPÁS ZABPELYHES KEKSZ
Hozzávalók / 4 adag
-
20 dkg margarin
-
25 dkg cukor
-
1 db tojás
-
30 dkg sárgarépa
-
25 dkg rétesliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 bögre zabpehely
-
1.5 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés
-
A margarint, a cukrot kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is.
-
A répát a nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, elkeverjük a sütőporos liszttel, és hozzáadjuk a vajas krémhez.
-
A kapott masszába belekeverjük a zabpelyhet és a fűszerkeveréket.
-
Kis gombócokat formálunk, és előmelegített sütőben 200 fokon 10 perc alatt megsütjük.
-
sütési hőfok: 200°C
-
költség: kb. 600 Ft
SÁRGARÉPA FASÍRT
Hozzávalók
-
1 sárgarápa
-
1 krumpli
-
1 zsemle
-
1 tojás
-
zsemlemorzsa
-
só
-
bors
-
ételízesítő
-
1 kávéskanál őrölt paprika
-
1 gerezd fokhagyma
-
kevés reszelt sajt
-
olaj a sütéshez
Elkészítés
-
A répát, a krumplit és a fokhagymát lereszelem, hozzáadom a beáztatott, majd kinyomkodott zsemlét, a fűszereket, a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy könnyen kezelhető masszát kapjak.
-
Lapos pogácsákat formálok belőle, zsemlemorzsába forgatom, forró olajban ropogósra sütöm
Tipp: dúsíthatod pl. zabpehellyel vagy más zöldséggel is
Jó étvágyat!
Nagy Márta